Om oss

Bakgrund

Stig Bengtson startade 1975 ett snickeri i en by som heter Svedja utanför Delsbo, Hälsingland. Verksamheten blev Svedja snickeri som levererat kundunika produkter över hela Sverige sedan dess.

Siluetten i loggan kommer från vyn av bergen som ses från snickeriet i Svedja.

Gediget hantverk med tradition och kvalitet har varit ett signum i företaget som resulterat i produkter i toppkvalitet. Genom åren har exempelvis ca 1000 dörrar och 500 måttanpassade trappor samt flera tusen fönster lämnat snickeriet i Svedja.

Svedja snickeri har knappt marknadsfört sig genom åren, jobben har kommit in genom kontakter och rekommendationer. I början av 2000 var Stig med på Hem & Villa mässan i Älvsjö, Stockholm tillsammans med andra hantverkare från Hälsingland. De hade tillsammans en Hälsingegård i miniatyr där varje hantverkare fick representera en produkt. Svedja Snickeri ställde ut ett kopplat fönster som blev omtalat som det mest hantverkarmässiga och genomarbetade på hela mässan.

Fönster för utställning på Hem & Villa-mässa.

Generationsskifte

Stig har trappat ner mer och mer sedan han blev pensionär och har nu lämnat över för ett generationsskifte. Sedan 2018 går verksamheten genom generationsväxling där hantverket och Stigs konstruktioner kan leva vidare med dess traditioner. Stig kommer att fortsättningsvis vara till vår hjälp vid behov.

Stig Bengtson, grundare av Svedja snickeri

Om oss

Vi som äger och driver Svedja snickeri vidare har alla anknytning till Svedja, Andreas B Hallberg är son till Stig, Henrik Östberg och Peter Östberg är bröder och uppväxt i grannbyn Sala. Peter är den som jobbar aktivt i snickeriet och har jobbat tätt tillsammans med Stig och blivit upplärd de sista åren.
Vi känner att det är roligt få Svedja snickeri att leva vidare och fortsätta skapa arbetstillfällen i Svedja utanför Delsbo.